Smidig och enkelt med kärra

feb 8, 2023 | Trädgård, Bygg

Du som bor i hus vet med dig att ibland dyker det upp situationer när du behöver lyfta tungt eller ska flytta på tunga saker. Då kan en kärra vara ett lämpligt hjälpmedel som ger rätt förutsättningar. Både att kunna flytta på saken och att rörelsen görs på ett ergonomisk vis. Att försöka flytta en tung möbel eller jordsäck kan ge förödande konsekvenser om det inte görs med kroppen på rätt sätt.

När har jag nytta av en kärra?

Det finns många situationer där du har stor nytta av en kärra men några exempel är:

  • När du ska saker så som möbler eller när du ska flytta saker mellan förråd.
  • När du ska flytta på tunga saker med bil och behöver rulla upp den där dörren eller skåpet för en ramp upp på släpet. Då kan de vara skönt att låta kärran göra jobbet.
  • Även i trädgården har du stor nytta av kärran. Lasta på jordsäckarna eller krukorna och rulla dem enkelt över gräsmattan utan att behöva gå onödigt många gånger.

 

Du kan enkelt ta med den i bilen

Som nämnt ovan har du stor användning av en kärra när du ska flytta. För i en flyttprocess är det inte bara många saker som ska byta plats utan även tunga saker. Då kan du enkelt ta med kärran i bilen eller släpet så du får användning av den på båda ställena som du åker emellan. Du kan enkelt stapla flyttlådorna ovanpå varandra och sen enkelt rulla dem från punkt A till punkt B. Vill du så sätt ett spännband eller bagagestroppar och säkra lådorna på ett smidigt och enkelt sätt.

Kärrorna du hitta hos Hörbybruk är av bra kvalitet och har en stabil konstruktion. Handtagen är beklädda med gummi och sitter brett isär för bra ergonomi.  Dem är även försedda med bra hjul som är punkteringsfria och framtagna för att tåla den höga vikten som kärran är konstruerad att tåla.

Fler artiklar inom samma ämne