Kamado Sumo – Den perfekta grillen?

okt 26, 2022 | Trädgård

Att keramikgrillar blivit allt mer populärt är nog något som ingen med trädgård lyckats missa. Ett märke som fokuserat mycket på detta segment är Kamado Sumo som vuxit sig väldigt starka i Sverige.  Men varför ska man satsa på denna typ av grill när traditionella grillar i metall är så mycket billigare? Jo av flera olika anledningar.

Vad är Kamado Sumo?

Kamado Sumo är en välkänt varumärke inom grillar. De är mest kända för sina unika kamado-grillar, som är byggda med en keramisk konstruktion och är utformade för att ge den ultimata grillupplevelsen. Kamado Sumos grillar är lätta att använda, har en hög prestanda och ger en jämn värme för en perfekt tillagning varje gång. Så om du är en självutnämnd grillmästare eller glad amatör som vill ha den bästa möjliga upplevelsen, så är Kamado Sumo definitivt ett varumärke du bör kolla in.

En grill du kommer att älska

En Kamado Sumo ger en oöverträffad kontroll över värmen i grillen, eftersom dessa håller värmen på ett helt annat sätt än tunna plåtgrillar så har du även en helt annan kontroll över värmen. Detta gör grillar utmärkta att använda för ”nice and slow” grillning eller rökning. Detta är grillmetoder som kräver ganska bra precision på värmen eftersom grillningen sker över väldigt lång tid, ibland en halv dag.

En annan klar fördel med denna typen av grillar är att de är gjorda för svenskt klimat, vilket innebär att grillen kan stå utomhus året om samtidigt som du kan grilla när du vill. Grillar från Kamado Sumo håller praktiskt taget för alltid så länge du sköter den och inga olyckor är framme (vält inte den, den är tung). Man brukar prata om vissa produkter som ”generations-produkter”, det vill säga produkter som kan gå i arv. En grill från Kamado Sumo är exakt vad man kan definera som en generations-grill. Köper du denna kan dina barn utan problem ärva den, vilket är en fint tanke.

 

Fler artiklar inom samma ämne

Olika typer av vattenanalyser

Olika typer av vattenanalyser

När behöver jag utföra en vattenanalys? En vattenanalys är en viktig process för att utvärdera...