Fungerar en elgrill lika bra som en vanlig grill?

nov 8, 2022 | Trädgård

Den eviga frågan… Är en elgrill verkligen lika bra som en kolgrill eller gasolgrill? 

Egentligen är det lite att förenkla frågeställningen lite då produkterna är väldigt olika med sina egna för och nackdelar. Det kan nästan vara som att jämföra en elcykel med en bil, båda är transportmedel men tar dig framåt på helt olika sätt. Så en bättre frågeställning skulle vara: ”Vilken typ av grill passar bäst för mig?”.

Den vanligaste begränsningen som finns när det kommer till grillar är boendet. Om du bor i hus brukar det aldrig vara några konstigheter att använda en vanlig kolgrill eller gasolgrill. Att däremot använda dessa typer av grillar när man bor i lägenhet eller radhus kan mycket väl vara förbjudet av reglerna i huset/området. Vad ska man då välja istället? Jo en elgrill så klart! Förutsatt att detta är okej för reglerna. Men blir det lika bra? Vilka fördelar finns det med en elgrill?

Elgrillar har onekligen utvecklats väldigt mycket dem senaste 10-15 åren. Sedan finns det även väldigt olika prisnivåer, men om man ska lägga sig på en nivå som motsvarar en bra kolgrill eller gasolgrill så är elgrillen full av bra funktioner. Du har elgrillar med flera grillzoner vilket ger dig möjligheten att grilla saker olika fort. Dessa grillar brukar även ha flera olika bekvämligheter som inbyggd termometer, droppbricka och ha riktigt bra byggkvalitet.

Vi kan rekommendera att besöka Lindarn.se för att se Webers sortiment med elgrill. De har allt från den snällt prissatta Weber Q 1400 till den lite lyxigare modellen Weber Pulse 2000.

Fler artiklar inom samma ämne

Olika typer av vattenanalyser

Olika typer av vattenanalyser

När behöver jag utföra en vattenanalys? En vattenanalys är en viktig process för att utvärdera...