Vad innebär egentligen fastighetsförvaltning?

sep 27, 2022 | Hushållstjänster

Du har säkert hört talas om fastighetsförvaltning förr, men vad innebär det egentligen? Och varför borde du undersöka om du behöver tjänsten eller ej? Kort sagt kan man säga att fastighetsförvaltning oftast delas in i tre olika tjänster: Ekonomisk förvaltning, administrativ förvaltning och teknisk förvaltning.

Fastighetsförvaltning som helhet kan därför innefatta alla dessa tjänster, eller bara några. Ett par av de uppgifter som du slipper sköta om du anlitar en byrå som jobbar med fastighetsförvaltning är ekonomi inom bland annat bostadsrättsföreningar eller fastighetsbolag. Du kan också få hjälp med hantering av exempelvis annonseringar, uthyrning, lägenhetsvisningar och allt annat som kan vara bra skönt att få hjälp med gällande administration inom förvaltning. Slutligen får du också ofta hjälp med lokalvård. Genom att anlita en byrå som jobbar med fastighetsförvaltning får du hjälp med tillgång till erfarna och kvalificerade snickare, ventilationstekniker eller andra fastighetsskötare som gör det tekniska jobbet på fastigheterna så mycket enklare.

Vad ska man tänka på med fastighetsförvaltning?

Mitt största tips när det gäller att välja byrå som ska hjälpa dig med fastighetsförvaltning är att se till att företaget har mycket erfarenhet och goda omdömen från sina tidigare kunder. Det allra första jag gör när jag anlitar en ny tjänst är att se vad tidigare kunder har att säga om deras upplevelse och bemötande. Har ett företag fått en massa goda recensioner är det troligtvis ett seriöst och professionellt företag som kan erbjuda sina kunder förstklassig service. Om du behöver hjälp med fastighetsförvaltning i Helsingborg hade jag helt klart rekommenderas Part Förvaltning. De är ett seriöst och erfaret företag som alltid sätter sin kunder först!

Fler artiklar inom samma ämne

Hemstädning av en villa

Hemstädning av en villa

Att hålla sin villa ren och välskött är viktigt för både hälsa och trivsel. En ren villa skapar en...

Skruvar i hemmet

Skruvar i hemmet

En komplett guide till olika typer av skruvar som är bra att ha hemma   Att ha en samling av...