Överspänningsskydd – En försäkring för både familj och saker

aug 30, 2022 | Hushållstjänster, Heminredning

Att skydda huset och dig själv mot plötsliga förändringar i elnätet är väldigt viktigt, framförallt när du själv äger din bostad eftersom ansvaret för detta faller på dig. Men vad ska man använda överspänningsskydd till?

Skyddar mot åska

Ett överspänningsskydd är det bästa skyddet du kan ha hemma mot åsknedslag. Om olyckan är framme och spänningen ökar i elnätet på grund av ett åsknedslag så skyddar överspänningsskyddet din bostad och dina produkter. Många produkter i hemma kan vara ganska känsliga för spänningsändringar, en produkt som nästan alla har hemma som är extremt känslig är datorn. Det finns otroligt många komponenter i datorn som kan gå sönder vid ett åsknedslag, det vanligaste i min erfarenhet är moderkortet eller nätaggregatet.

Var kan man skaffa ett överspänningsskydd?

Det finns så klart väldigt många olika ställen där du kan skaffa ett. Jag vill dock alltid rekommendera svensktillverkade produkter, istället för asiatiska produkter som köpts in och säljs i Sverige. Därför så rekommenderar jag överspänningsskydd från Garo. Garo är en anrik och Svensk tillverkare som är expert på olika typer av elprodukter som laddboxar, elmätare, elskåp och mycket mer.

Fler artiklar inom samma ämne