När rören i huset ställer till det

sep 23, 2022 | Hushållstjänster

Det finns många saker man måste tänka på när man köper hus. En av de viktigaste sakerna som kan orsaka mycket problem är rören i huset. Att kontrollera skicket på dessa med jämna mellanrum är viktigt, men även något man bör kontrollera innan köp. Detta kan man anlita många olika företag för att göra, antingen en renodlad rörmokare eller Anticimex som också jobbar med att besikta hus.

Att ha skador på rören hemma kan orsaka en mängd olika problem, den vanligaste är nog vattenläckor som kan leda till stora materiella skador och omfattande reparationer. Även om hemförsäkringen i många fall kan täcka dessa så är det inget man vill vara med om, det innebär ofta att man inte kan använda delar av sitt hem under tiden som reparationerna utförs.

Ett annat problem som kan uppstå om man inte kontrollerar rören är skadedjur som råttor. Det är inte ovanligt att dessa tar sig in i hus via avloppsrören och vidare in i väggarna om avloppsrören är trasiga. Något som borde kan ta lång tid att upptäcka och sanera. Här talar jag av egen erfarenhet eftersom vi själva råkat ut för detta problemet hemma. Vi kämpade med råttor i över ett år innan vi undersökte rören och upptäckte hur den kom in, sedan var det faktiskt väldigt snabbt fixat. En duktig rörmokare kom hem till oss och reparerade röret som var trasigt, snabbt och enkelt gjort.

Problem med råttor är framförallt väldigt vanligt i större städer som exempelvis Stockholm. Därför är det bra att vara på tårna och se till att hitta rörmokare i Stockholm som man kan lita på.

Fler artiklar inom samma ämne

Hemstädning av en villa

Hemstädning av en villa

Att hålla sin villa ren och välskött är viktigt för både hälsa och trivsel. En ren villa skapar en...

Skruvar i hemmet

Skruvar i hemmet

En komplett guide till olika typer av skruvar som är bra att ha hemma   Att ha en samling av...