Golvbehandling – Tips och råd

sep 12, 2022 | Hushållstjänster, Renovering

Är det dags för renovering? Eller vill du kanske ge golvet lite ny glans? Då kan det vara värt att kontakta golvimporten.se. Då kan du få hjälp med allt från golvbehandlingar till golvläggning och allt däremellan.

Vad innebär en golvbehandling?

En golvbehandling är ett väldigt bra ätt att säkerställa att ditt golv ser nytt ut så länge som möjligt. Du kan välja mellan en rad olika behandlingar, vilken du väljer beror såklart på vilka behov du har, men också din budget. I vissa fall är golvbehandlingen utformad för att ge ett skydd mot smuts och fläckar, och andra skyddar mer mot repor och slitage. Så oavsett vad du behöver hjälp med kan Golvimporten hjälpa till! Kort sagt kan man säga att en golvbehandling agerar som en sorts barriär mellan golvet och smuts eller slitage.

Golvbehandling för olika golv

När det är dags att boka en golvbehandling är det viktigt att veta att metoden som används varierar beroende på vilken sorts golv du har. Om man har ett golv i trä kan det vara bra att boka en golvbehandling som fokuserar på färgning och efterbehandling. Det gör så att träet skyddas från skador samtidigt som det får ett fräscht utseende som varar längre. Har du istället ett golv i klinker vill man kanske istället ha en behandling som ger ett halkskydd samtidigt som det förhindrar fläckar.

Hur ofta ska man göra en golvbehandling?

Är du osäker på hur ofta du borde ge ditt golv en behandling? Då är du inte ensam. Det är nog fler än du tror som undrar precis samma sak. Det enkla svaret är att det helt enkelt beror på. Hur ofta du borde göra en golvbehandling varierar beroende på bland annat typen av golv, hur många som vistas på golvet och hur mycket smuts och skräp som samlats. Som vi nämnde tidigare kan en golvbehandling se olika ut om du har ett trä- eller klinkergolv. Detsamma gäller hur ofta du ska ge golvet en behandling. Ett trägolv kan med fördel behandlas med ett par månaders mellanrum för att hålla det i så fint skick som möjligt. Har golvet inte lika många människor som trampar runder kan det dock räcka med en behandling om året. I slutändan är det bästa sättet att avgöra hur ofta du ska behandla ditt golv att rådgöra med en golvexpert, så tveka inte på att höra av dig till Golvimporten.se och glöm bort fula golv!

 

Fler artiklar inom samma ämne

Hemstädning av en villa

Hemstädning av en villa

Att hålla sin villa ren och välskött är viktigt för både hälsa och trivsel. En ren villa skapar en...