Dags att byta försäkring?

aug 25, 2022 | Hushållstjänster

Då finns det några saker du behöver tänka på. Ställ dig frågorna hur ser min livssituation ut och vad behöver jag för försäkringar? Vilka är det lag på, vilka är nödvändiga och vilka är bra att ha? Det kan skilja sig åt om du är singel eller sambo, arbetar eller studerar samt om du har barn eller husdjur.

Vi listar några punkter att tänka på:

  • Jämför vad det finns för olika försäkringar och vad de innehåller. Täcker en och samma alla dina behov eller behöver du tilläggsförsäkringar? Kolla över vad dina övriga försäkringar täcker så du inte har dubbla försäkringar i onödan.
  • Vad kostar försäkringarna? Försäkringbolag kan sätta olika priser, därav kan premien för likadana försäkringar variera. Många erbjuder även mängdrabatt om du väljer att samla dina försäkringar hos ett och samma bolag. Du kan också kolla med exempelvis ditt fackförbund om de erbjuder medlems försäkringar till ett förmånligt pris.
  • Säg inte upp din gamla försäkring förens du vet att den nya börjat gälla. Har du otur står du en tid utan försäkring och då kan det bli dyrt om olyckan skulle vara framme.
  • Kolla även upp vem försäkringsgivaren är. Har de tillstånd för att erbjuda den typen av tjänster?
  • När du ska fylla i underlag för din försäkring så som hälsodeklaration, behöver du vara noggrann så inget blir fel för då finns risken att försäkringen inte gäller.

Att välja försäkringar kan vara tidskrävande men investerar du den tiden och är noga kommer du ha ett skyddsnät som hjälper dig när du behöver det som mest. Du kommer tacka dig själv.

Fler artiklar inom samma ämne

Hemstädning av en villa

Hemstädning av en villa

Att hålla sin villa ren och välskött är viktigt för både hälsa och trivsel. En ren villa skapar en...

Skruvar i hemmet

Skruvar i hemmet

En komplett guide till olika typer av skruvar som är bra att ha hemma   Att ha en samling av...