Ta bättre hand om dina lädermöbler

nov 14, 2022 | Heminredning

Skinn- eller lädersoffan som den kallas har varit en populär inredningsdetalj i många hem, överlag så har lädermöbler varit väldigt populära i olika tidsåldrar. Framförallt var dessa typer av möbler otroligt populära under 80- och 90-talet. Vilket innebär att det här och där finns riktigt fina lädermöbler som bara behöver lite vård och kärlek, 40 eller 50 år för läder är egentligen ingen ålder då det kan hålla mycket längre om man tar hand om det.

Men hur vårdar man sina läderprodukter och framförallt sina lädermöbler? Det enkla och snabba svaret är att regelbundet se till att man både rengör och vårdar lädret på möblerna. Många produkter för lädervård fungerar skyddande för lädret, det vill säga att lädret både blir starkare och avvisar smuts.

För att använda rätt typ av produkter är det viktigt att du identifierar vilken typ av läder som används. Några som är riktigt experter på detta är Leathermaster som bland annat har en hel möbelskola där du kan lära dig massor om hur du tar hand om olika typer av möbler på bästa sätt. Vi skulle även rekommendera deras kunskap när det kommer till att vårda och ta hand om läder. Utöver bra produkter så har de en riktigt bra guide.

Läs mer om lädervård.

Fler artiklar inom samma ämne

Moderna fastigheter i Kalmar

Moderna fastigheter i Kalmar

Nivika erbjuder ett spännande utbud av lediga lägenheter i Kalmar som har blivit populära val för...