Hitta rätt dörrmått – En guide för nybörjare

dec 14, 2022 | Heminredning, Renovering

Att byta innerdörr kanske inte är så svårt tänker du säkert, och då tänker du rätt. Men det finns såklart vissa fallgropar som många nybörjare trillar ner i om man inte är försiktig. Att hitta vilket dörrmått som passar för just din dörrkarm kan vara lite knepigt. Ska man dra fram måttbandet och försöka få ett så träffsäkert mått som möjligt? eller ska man göra en ”Kill-gissning” och chansa på att man väljer rätt dörr?

Jag brukar helt ärligt bara gå in på Mindorr.se och kolla på deras dörrmått guide. Då får man bra koll på alla möjliga mått man kan tänkas behöva för att beställa och installera en ny innerdörr på bästa sätt. När du väl har fått tag på rätt dörrmått till din dörrkarm börjar det roliga. Det finns så overkligt många snygga och vackra dörrar man kan beställa online idag. Gillar du dörrar i trä? Inga problem. Vill du ha något tåligare i metall? Det finns det också! Eller är du lite mer vågad av dig och känner för en dörr i glas? Jag har sett några riktigt snygga glasdörrar när jag varit ute och surfat, även om jag själv håller mig till trä.

Nu undrar du säkert samma sak som jag gjorde innan jag blev den händiga hemmafixaren jag är idag, måste jag vara utbildad för att kunna fixa och installera en ny dörr? Svaret på den frågan är enkelt, absolut inte. Allt som krävs är lite tålamod, rätt dörrmått och en snygg dörr. Ett par verktyg kan vara skönt att ha också, exempelvis en skruvmejsel. Annars är det bara att tuta och köra, blir det helt fel är det inte värre än att du skruvar ner dörren och provar igen! Ha så kul och lycka till!

Fler artiklar inom samma ämne