Få in mer färg i hemmet när våren smyger sig på

feb 26, 2023 | Heminredning

Våren är snart äntligen här och det är dags att fräscha upp vårt hem för att få den där underbara vårkänslan. Inredningen har en stor påverkan på vårt humör och det är en enkel sak att göra för att förändra vår vardag. Här är några tips för att få en vårkänsla i din inredning.

Ljusa färger är en viktig del för att få det lite mer vårfräscht hemma, våren är en tid för nya begynnelser och det är därför viktigt att välja ljusa och fräscha färger. Byt ut mörka textilier mot ljusa gardiner och kuddar i pasteller. Du kan också måla om en vägg i ljusblått eller grönt för att få den där vårkänslan. Man kan även inkludera naturmaterial som trä, bomull och linne för att få en mer organisk och avslappnad känsla. Placera en träbänk i fönstret, lägg en bomullsmatta på golvet eller satsa på linnekläder på soffan. En annan viktig del är blommor och växter som är en enkel och effektfull möjlighet att få en vårkänsla i din inredning. Placera blomsterarrangemang på bordet, häng upp gröna växter i fönstret eller lägg en blomsterkrans på väggen. Byt ut vintertextilier som plädar och filtar mot ljusa och luftiga textiler, tänk på att välja textiler i ljusa färger och med mjuka och luftiga material. Lampor och speglar är en enkel lösning för att få mer ljus och rymd i rummet. Tänk på att välja ljuskällor med varm belysning och placera speglar på strategiska platser för att få mer ljus i rummet.

Med dessa enkla tips kan du enkelt få en vårkänsla i din inredning. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och nöjd med din inredning, så gör det som passar dig bäst. Glöm inte att inredningen är en ständigt pågående process, så var inte rädd för att experimentera och göra ändringar när du känner för det. Ha en härlig vår!

Fler artiklar inom samma ämne