Dags att sälja bostaden? Har du tänkt smart?

aug 25, 2022 | Heminredning

Även om det är mäklarens arbete att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt finns det en rad saker du kan göra för att underlätta försäljningen. Här kommer vi ge dig tips på både stora och små saker du kan göra.

Kök och badrum är två ytor som båda är centrala i ett hem men är också de två rummen som kommer kosta mest att renovera. Det är något som många köpare tycker är skönt om dessa är klara. Dock kan det av den anledningen vara smart att göra neutrala val när du väljer färger och material. På så sätt har du större chans att flörta med en bredare grupp av köpare. Om grunden är neutral och tidlös är det lättare för en köpare att visualisera sin stil och se en större möjlighet i att sätta sin prägel på bostaden.

Har du nyttjat hela planlösningen eller finns de mer att hämta? En ny ägare kanske har helt andra behov än vad du har och kan du då visa upp att de finns gott om möjligheter för planlösningen. Finns det exempelvis plats för att skapa en kontorsplats, ett gäst- eller barnrum? Kanske kan din fantasi övertyga en spekulant att slå till.

Sist men inte minst. Det är alltid en bra idé att kolla över små skavanker som uppstått genom åren. Även om vi själva inte ser dem kommer spekulanterna högst troligt göra det när dem kommer på visningen och små saker kan också påverka intrycket mer än vad du tror.

Fler artiklar inom samma ämne