Är Sonos det ultimata ljudsystemet för villaägaren?

okt 25, 2022 | Heminredning

Att utbudet fullständigt exploderat när det kommer till smarta högtalare har nog inte undgått någon. Inte nog med att utbudet blivit större, det finns även en rad olika smarta assistenter som nu finns inbyggda i olika högtalare. Det finns Alexa, Siri, Google Assistenten med flera.

Det högtalarsystem som vi tänker fokusera på idag är just Sonos. Detta är ett system som jag haft fördelen att prova i en mängd olika uppsättningar och hem, eftersom Sonos har varit omåttligt populärt bland mina vänner i säkert 10 år. Sonos satte tidigt en ny standard för små och smidiga högtalare, att fokusera väldigt på ljudbild och design hittade tillverkare från USA snabbt in i våra hem (och hjärtan). Det som alltid imponerat på mig när det kommer till Sonos är ljudet, det är ofta små högtalare men har en otroligt kraftig ljudbild och ofta en ganska snärtig bas för sin storlek.

Sonos var även tidigt ute med att bygga in smart funktionalitet som Airplay och olika streamingtjänster. Spotify har som exempel funnits på Sonos högtalare sedan 2016. Något som har varit extremt omtyckt av många, mig själv inkluderad. Med tiden har Sonos även byggt in flera streamingtjänster och funktioner. En av mina egna personliga favoriter är möjligheten att spela samma musik i flera rum. Detta är perfekt fall man vill ha musik på flera platser i huset, som när man har en fest eller ett kalas. Eller att kunna koppla in två högtalare i samma rum för ett kraftfulla stereoljud där man befinner sig.

Sonos senaste system har även byggt in den smarta assistenten från Google, vilket är min personliga favorit bland alla smarta röstassistenter. Det finns mycket funktionalitet men min favorit är nog att kunna sätta flera olika timers när jag lagar mat. Samtidigt som jag avnjuter min favorit spellista givetvis! En av de vanligaste fraserna som hörs i köket hemma hos oss är ”Hej Google, sätt en timer för pastan på tre minuter”. En annan kul funktion är att man kan få be om att få prata med ICA-assistenten, som gärna hjälper en att lägga till saker i inköpslistan som du sedan enkelt får tillgång till i scannern när du handlar.

Men var ska man handla Sonos? Det finns så klart väldigt många återförsäljare, men att välja en som är Sonos Premium Partner är att föredra. Då vet du att du alltid får rätt information och får ta del av Sonos generösa garantier. En sådan återförsäljare är Hembiobutiken, som har ett brett sortiment med högtalare från Sonos. Du kan besöka dessa antingen online eller i deras butik i Västra Frölunda.

Fler artiklar inom samma ämne