Underlätta hemmafixet med en riktigt bra stege

sep 29, 2022 | Bygg, Renovering

Olika sorters stegar

Det finns en rad olika stegar att välja mellan när det är dags att fixa i hemmet på ställen du inte når. Hur vet man egentligen vilken man ska välja? Ska man välja en enkelstege som man helt enkelt bara lutar mot en vägg? Eller ska man kanske välja en arbetsbock? Det är inte helt lätt att veta, men kort sagt kan man säga att du ska välja den stege som bäst uppfyller dina behov. Behöver du bara klättra upp någon meter kanske det räcker med en kortare, men stabil stege. Ska du istället klättra upp på taket eller liknande behöver du en längre stege som räcker hela vägen upp.

Utöver vilken sorts stege du behöver kan det också vara värt att fundera på vilket material du föredrar. Att köpa en stege i aluminium är kanske det vanligaste, men det finns ju så många andra material som också hade fungerat! En stege i vackert trä till exempel. Genom att fundera på vilket material och vilken färg din stege ska ha kan du skaffa en variant som inte bara gör jobbet, men som också ser bra ut. Jag känner hur många som helst som bara har sin stege stående i förrådet tills den ska användas, och skäms nästan över att ta fram den. Så ska det ju inte vara, du vill hitta en variant som är båda stabil, hållbar och snygg!

Stegar för olika användningsområden

Nu vet du att det finns olika stegar som används till olika saker. Men några användningsområden jag inte har pratat om än är ju inom bygg och renovering. Om du är intresserad av renovering i hemmet eller i trädgården behöver du en stege som inte bara klarar av att göra jobbet, du behöver också en stege som gör det på ett säkert sätt. Om du håller på mycket i trädgården vet du att det kan komma plötsliga regnskurar när du håller på. Även om man kan välja att pausa sitt arbete vill man ofta bli klar med det man håller på med! Då behövs en stege med halkskydd. Som tur är finns det flera stegar som erbjuder detta, så du kan vara säker på att du inte halkar och skadar dig vilket annars är en stor risk.

Du kan hitta en uppsjö av stegar online, det handlar bara om att hitta rätt stege för dina behov, lycka till!

Fler artiklar inom samma ämne