Fördelar med en insatskamin i huset!

jan 3, 2023 | Bygg, Heminredning, Renovering

Ska ni renovera och funderar på att sätta in en insatskamin? Det finns självklart för och nackdelar men några av fördelarna är bland annat en insats blir mer energi effektiv jämfört med en öppen vedspis vilket ger en minskad energikostnad och är bättre för miljön. Den har också en bättre kapacitet när det kommer till värmen eftersom den är designad så träet brinner saktare och mer kontrollerat och alstrar därför värme under en längre tid. Har ni en stor yta som ni vill värma upp är detta en bra sätt att gör det på.

Ytterligare en betydande fördel är att insatskamin är ett slutet system med lucka eller luckor som du stänger och öppnar bara när du vill hantera elden. Därför kommer det inte sprätta från elden och sätter man ett skydd framför så exemplevis barn inte kan komma för nära blir det ännu mer säkert och tryggare. En kamin som är en öppen modell kan lätt göra så det ryker in lite i rummet och även luktar lite rök.

Det är även en estetisk typ av kamin som kommer tillföra både design och värme i huset som den monteras och installeras in i. Så ett trevligt tillskott av många anledningar.

Fler artiklar inom samma ämne